Mange af os går glip af muligheder for at få penge tilbage, simpelthen fordi vi ikke ved, hvor vi skal lede. Her er fem oversete måder, hvorpå du kan få penge, du måske ikke vidste, du havde ret til.

1. Tjek om flyselskaber skylder dig penge

Har du haft en dårlig rejseoplevelse med et flyselskab? Hvis din flyrejse var forsinket, aflyst, eller hvis du blev nægtet boarding, kan du have ret til kompensation. EU-lovgivning og andre internationale regler kan give dig ret til erstatning for ulemper og udgifter. Tjek flyselskabets politik og send en anmodning om refusion eller kompensation for at se, om du har penge til gode. Det kan atlså være værd at tjekke om du har ret til kompensation for flyrejser.

2. Gennemgå gamle forsikringspolicer

Det er en god idé at gennemgå gamle forsikringspolicer for at se, om du har krav på nogen refusioner eller fordele, du ikke har gjort brug af. Dette kan inkludere alt fra sundhedsforsikringer til bil- og boligforsikringer. Nogle forsikringspolicer dækker omkostninger, du måske allerede har afholdt, uden at du er klar over det.

3. Unclaimed assets

I mange lande findes der registre over “unclaimed assets”, som omfatter penge fra lukkede bankkonti, uindløste checks, pensionskonti og andre finansielle aktiver, som ejeren ikke har gjort krav på. Tjek disse registre online for at se, om du har penge, du ikke vidste, du havde ret til.

4. Skattefradrag og -refusioner

Mange mennesker overser skattefradrag og -refusioner, de er berettiget til. Sørg for at gennemgå dine tidligere års selvangivelser og konsultere en skatterådgiver for at sikre, at du har gjort krav på alle tilgængelige fradrag. Dette kan inkludere fradrag for uddannelsesudgifter, sundhedsudgifter eller hjemmebaseret arbejde.

5. Cashback og loyalitetsprogrammer

Mange butikker og kreditkort tilbyder cashback og loyalitetsprogrammer, som kan akkumulere betydelige beløb over tid. Tjek dine konti regelmæssigt for at sikre, at du indløser dine belønninger. Dette kan være en nem måde at få lidt ekstra penge tilbage på køb, du allerede har foretaget.

Ved at undersøge disse oversete muligheder kan du potentielt finde penge, du ikke vidste, du havde ret til, og forbedre din økonomiske situation.