Det er informationssøgning ikke kun nemt, men også sjovt at bruge Leksikongen.dk. Faktisk kan det være en rigtig god idé at starte din informationssøgning her, da der er et hav af interessante artikler at læse igennem.
Det første, du skal gøre, er at finde det emne, du gerne vil læse om. Dette kan enten være via et søgeord eller en kategori. Når du har fundet det emne, du gerne vil læse mere om, kan du begynde din informationssøgning.
Det er vigtigt at have et klart formål med din informationssøgning, så du ved, hvilke artikler du skal læse. Dette kan være alt fra at få et overblik over et emne til at fordybe dig i et specifikt aspekt af det.
Når du har fundet de artikler, du gerne vil læse, så er det tid til at begynde din informationssøgning. Dette gøres ved at læse igennem artiklerne og finde de vigtigste informationer.
Du kan også bruge Leksikongen.dk til at research et emne til en opgave eller et projekt. I så fald kan det være en god idé at bruge de forskellige artikler til at skrive dit eget materiale. På denne måde får du unikt og personligt materiale, som du kan bruge til din opgave eller dit projekt.
Hvordan laver man kildekritik?
Det er vigtigt at have et klart formål med din informationssøgning, så du ved, hvilke artikler du skal læse. Dette kan være alt fra at få et overblik over et emne til at fordybe dig i et specifikt aspekt af det.
Når du har fundet de artikler, du gerne vil læse, skal du først og fremmest kigge på forfatteren eller forfatternes baggrund. Er forfatteren ekspert på det område, han eller hun skriver om? Er forfatteren objektiv, dvs. har han eller hun en personlig interesse i emnet?
Du skal også kigge på publikationsstedet – er det en seriøs hjemmeside eller blog? Hvis det er en hjemmeside, kan du kigge på, om der står “About” eller “Om os”. På mange hjemmesider vil der være informationer om, hvem der står bag hjemmesiden.
Det er også vigtigt at kigge på datoen for publikationen. Er den forældet? I så fald kan den ikke bruges til at finde relevant information om et emne.
Endelig skal du kigge på selve teksten – er den velskrevet og forståelig? Er der stave- eller grammatikfejl? Hvis ja, så bør du være forsigtig med at bruge den på grund af manglende kvalitet.
Hvis du følger disse råd, kan du være sikker på, at du finder de bedste og mest relevante kilder til din informationssøgning.
Spændende nedslag i historien
Leksikongen.dk er en database med mange interessante artikler om alt mellem himmel og jord. Du kan bruge Leksikongen til at finde informationer til et projekt eller til at fordybe dig i et emne.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur. Du kan læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker gennem historien og nogle af de største begivenheder, som vi alle husker tilbage på.
Enevælden i Danmark
På Leksikongen.dk kan du dykke ned i en lang række historiske perioder og begivenheder. Det kunne f.eks. være enevælden i Danmark. Enevælden er en styreform, hvor der kun er én magthaver i et samfund. I Danmark blev enevælden indført omkring 1660 af Frederik 3., og igen afskaffet i 1848 ved en fredelig revolution efter Christian 8. død.
Enevælden blev indført som en reaktion på de store uroligheder, der var i landet efter 30-årskrigen. Enevælden sikrede ro og stabilitet i landet, og gav Frederik 3. mulighed for at styre landet alene.
Enevælden blev afskaffet efter en fredelig revolution i 1848, hvor en ny forfatning blev indført. Danmark var nu et frit og demokratisk land, hvor enevælden ikke længere var en mulighed.