Internettet har budt på et hav af åbenhed for os alle sammen, og man kan nu finde informationer som aldrig før. Det er svært at finde noget man ikke kan gøre på nettet, eller få hjælp til. Ligesom man før i tiden gik på biblioteket, kan man nu sidde hjemme i sofaen og surfe efter den samme information. Dog er det ikke fordi at alt er på internettet, men man kan med sikkerhed sige at der er en væsentlig del af info klar, og er bare et klik væk. 

 

Går man et par årtier tilbage, var det på gammeldags måde man skulle undersøge om noget var troværdigt eller om noget var godt. Det kunne være man manglede en stukkatør til at færdiggøre ens vægge eller loft, så skulle man ringe rundt til venner og bekendte, for at finde den helt rigtige håndværker. Samme gælder hvis man skulle ud og rejse, og ville være sikker på at det bureau man bestilte igennem var troværdigt. 

 

Meget af det er stadig aktuelt, og man taler ofte stadig med sin familie eller venner når man skal undersøge hvad man skal vælge. Men der er kommet en masse hjemmesider som man kan gå ind på og læse andre folks anmeldelser, og derfra selv drage en konklusion. Det er altså blevet en del lettere for os mennesker at finde informationer om ikke bare historie og ting man kan bruge i studiet. Men også omkring vores indkøb. Der er både fordele og ulemper ved at have stort set alt på nettet. Fordelene med det er at man ikke skal bruge lang tid eller energi på at finde den information man søger. Ulemperne er at internettet er helt åbent og man skal derfor være en del mere kildekritisk når man læser noget online. Hvem som helst kunne have skrevet eller oprettet det man søger.