Sushi er en japansk ret, der består af kogte ris og rå fisk, skaldyr eller andre ingredienser. Ordet sushi kommer af en gammel form af verbet “susu”, som betyder “spise sure ting” Sushi kan spises med fingre eller spisepinde. Der er ikke mange, der ved, at der er sushifestival på Restaurant Sanya i Aalborg. Denne sushifestival er ikke bare en almindelig festival, men den består ud af alle former for lækker håndlavet mad som sushi ad libitum. Det er op til dig, hvor meget du vil spise og kom med til sushifestival.

Hvad er der så lækkert ved sushi?

Sushi er en sund mad, der indeholder proteiner, vitaminer og mineraler. Den har et lavt kalorie- og fedtindhold, men et højt indhold af Omega-3-fedtsyrer. Sushi er ikke kun populært i Japan, men i hele verden. I Danmark er sushi blevet meget populært de sidste par år, hvor der er åbnet mange forskellige restauranter.

Det lækre ved sushi er, at der er så mange forskellige smagsvarianter. Der findes mange forskellige smagskombinationer, hvor man lave sushi af fisk, grøntsager, rispapir, tang, grøntsager og frugter. Der findes mange forskellige ingredienser i sushi verdenen for ikke at nævne dyppelser.

For du kan vælge mellem mange forskellige dyppelser. Soya er det mest almindelige, hvor man kan blande soya med wasabi. Så er der chilimayo, som også er en populær dyppelse. Sur/sød-sovs, aioli og flere til. På den måde kan du selv sammensætte dine fortrukne smagskombinationer.

Hvor er der sushi festival?

Du kan spise sushi og bestille sushi hos restauranten Sanya, som er beliggende i Aalborg. Det er en populær restaurant for sushi-elskere. Og det er der en stor grund til. For Restaurant Sanya har en stor variation af frisk sushi, uanset hvilken dag på ugen du har lyst til sushi. Du kan nemt bestille bord online på deres hjemmeside, hvis du ønsker at nyde en aften i selskab med din familie eller venner. Du kan også bestille sushi hjem til, hvis du ønsker at nyde sushi i dit eget hjem.

Husk at tjekke deres festival udsalg, hvor du kan bestille sushi til lave priser!

Prøv buffet på Restaurant Sanya

Hvis du er madglad og til både sushi og andet kinesisk mad, så bør du prøve deres buffet. Buffet er mange forskellige retter, som består af 16 forskellige varme retter, stor og inspirerende salatbar, frisk frugt, kaffe og the, udover sushi-buffeten. Det er altid retter, hvor du kan spise lige så meget du kan, og lige så varieret du ønsker til én og samme pris. Det er en perfekt anledning til fødselsdage, hvor man ikke nødvendigvis lægger nogen begrænsninger på, hvor meget folk må eller bør spise, når der er tale om buffet, så et det ens eget ansvar, at man bliver mæt.

Bæredygtig fisk

Når du skal spise sushi, så er det vigtigt, at restauranten benytter sig af bæredygtig fisk. Hvis fisken ikke er bæredygtig, vil den belaste naturen og gøre det vanskeligt for fremtidige generationer at nyde sushi. Derfor bør du altid gøre dit bedste for at vælge bæredygtige restauranter, som Sanya, der arbejder hårdt på at beskytte vores miljø ved kun at bruge bæredygtige ingredienser.