Før i tiden har det været meget krævende at skulle holde sunde madvaner, især hvis man ikke har været den bedste i et køkken. Pizza er for mange det nemme og forholdsvis billige valg når det kommer til hurtig mad.

Madvaner engang

En gang var der næsten ingen sunde alternativer til et hjemmelavet måltid. Den take-away du kunne købe var pizza, pizza eller pizza. Og så havde man selvfølgelig en mulighed for at købe sushi også, men det var meget dyrt. Det var bare nemmere at tage det billige og usunde valg. Det krævede altså at man selv skulle lave mad, for at få et sundt måltid. Og hvordan laver man lige et sund og lækkert måltid uden, at have internettet til at hjælpe en? Ja, det krævede en madlavningsbog.

Madvaner i dag

I dag er det dog et helt andet scenarie. Der er mange muligheder for at anskaffe sig er sundt måltid. Bor man i København har man hurtigt adgang til op mod 3000 forskellige restauranter med ombringelsesmuligheder. Og her er der mange alternativer til usund mad. Ofte kan man finde måltider som smørrebrød, salater og andet sundt take-away. Helt naturligt er prisen dog højere end for en pizza på en snusket shawarmabar. Sagen er dog, at man har muligheden for at spise sundt helt uden at kunne lave mad, hvilket har været problematisk før i tiden.

Priser

Naturligvis er det ikke bæredygtigt at skulle bestille mad hver gang man skulle anskaffe sig et måltid og prisen ville hurtigt løbe op, især efter inflationen i 2022. Dette er dog bare beregnet på muligheder og ikke økonomi. Og hvis man glemmer økonomien fuldstændig, kan man leve yderst godt på mange forskellige sunde måltider der opfylder madpyramiden, helt uden at kunne så meget som at koge pasta. Det er dog ikke helt realistisk, da det er de færreste der har økonomien til at leve på take-away.