Hader du også havearbejde? Det gør jeg i hvert fald, og det er hader med stort H! Jeg kan godt lide at være i haven, og jeg har heller ikke noget imod at gå og nusse lidt, men når man har en stor have som os, så er der altså hele tiden et eller andet, der burde ordnes. Det gør ofte, at jeg slet ikke nyder den have. Nogle gange sidder jeg derude med lukkede øjne for ikke at se alt det, som jeg burde lave. 

Det er ikke så lang tid siden, at vi var til et middagsselskab, hvor jeg talte med et par, som havde det præcis ligesom mig. De fortalte mig, at de for nogle år tilbage havde kigget deres budget igennem, og tænkt hvor kunne de spare for at slippe for at holde haven selv. De fandt et hul og har siden da haft anlægsgartnere og gartnere til at passe haven, og nu kan de blot nyde den. Jeg blev helt betaget af idéen, og gik straks hjem og kiggede vores budget igennem, og ganske rigtigt kan man jo altid lave lidt om i sine prioriteringer, og det betød jeg fandt penge til at få vedligeholdt vores have. Derefter gik søgning på den bedste anlægsgartner i gang, og det var faktisk nemt at få et overblik på Håndværker.dk, hvor jeg også kunne finde inspiration og se billeder af tidligere projekter. 

Første etape var at få lavet haven en smule om, så den blev mere hyggelig at være i og havde en bedre sammenhæng. Til det hyrede vi en super god anlægsgartner, som virkelig forstod at realisere vores drømme. Derefter købte vi et abonnement hos en gartner, som kommer mellem 1 gang om måneden og 1 gang hver anden måned, det kommer lidt an på, hvor på sæsonen vi er, da det er forskelligt, hvor meget vedligeholdelse som kræves. 

Jeg vil sige, nu har vi prøvet det af i noget tid, og det er helt klart nogle af de bedste penge, som vi har brugt. Jeg er så glad for alt den tid, som det frigiver for os og at vi kan nyde vores have uden bekymringer og uden dårlig samvittighed.