Når det gælder AV-udstyr og AV-løsninger, er der ofte tale om en stor investering. Det er derfor essentielt at man finder frem til den rette AV-løsning og bruger det rette udstyr. Det skal nemlig ikke kun leve op til de interne kommunikationskrav, men installationen skal naturligvis også passe til de fysiske rammer.

AV-løsninger har betydning for såvel interne som ekstern kommunikation – og alle scenarier skal derfor indtænkes fra begyndelsen. Alle medarbejdere skal nemlig kunne mødes under fleksible forhold både internt og eksternt. Det betyder altså, at et mødelokale skal være egnet til mere end én mødeform. Der skal f.eks. være mulighed for at afholde møder, hvor der er personer, der deltager virtuelt, f.eks. på en storskærm. Her er det vigtigt, at der er ordentlige forhold i kommunikationen, så der er klar lyd til dem, der sidder i mødelokalet – men naturligvis også klar kommunikation til den deltager, der er på virtuelt. Det lyder måske som en selvfølge, men mange glemmer faktisk at få indtænkt en mikrofonløsning, som frasorterer støj og går klart igennem.

For at sikre kommunikationen og skabe de bedste rammer for alle, anbefaler vi, at man som virksomhed får hjælp af en AV-ekspert fra start til slut. Det giver nemlig en unik mulighed for at se de enkelte rum an og finde de bedste løsninger – ud fra både krav, scenarier og naturligvis også budget. Man kan nemlig hurtigt komme til at investere i alt for dyrt udstyr, som slet ikke fungerer optimalt til virksomhedens behov, hvis man ikke får gode råd og vejledning med på sidelinjen.

En AV-ekspert er dog ikke kun en uvurderlig hjælp, når der skal findes de rigtige kommunikative løsninger, men faktisk også i høj grad, når der skal prioriteres stilrene mødelokaler. En professionelt AV-firma har nemlig også med i overvejelserne, hvordan de rette kommunikationsløsninger kan inddrages diskret og stilrent i ethvert lokale.

Sidst men ikke mindst sikrer en AV-ekspert også, at den endelige AV-løsning er brugervenlig, så alle medarbejdere kan finde u af at sætte et møde eller præsentation op.