I dag er det ganske normalt, at man bruger mange timer foran sin computer eller på sin telefon om dagen. Det er en helt normal udvikling, og i dag er der f.eks. mange, der også arbejder fra en computer. Derudover bruges computeren naturligvis meget i fritiden som underholdning. Hvis du også bruger meget tid foran computeren, så er det vigtigt, du tænker på, hvordan du kan skåne kroppen. Læs mere om dette i denne artikel!

Stillesiddende arbejde er hårdt for kroppen

Man siger, at kroppen ikke er designet til at skulle sidde stille mange timer ad gangen. Alligevel er det noget, som rigtig mange gør – og bliver nødt til at gøre f.eks. i forbindelse med arbejde. En computer kan give meget livskvalitet, men det kan også give gener i kroppen, hvis man bruger mange timer foran en computer hver dag. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give din krop gode vilkår for at kunne holde til f.eks. stillesiddende arbejde i længden.

Den rigtige kontorstol er et must

Noget af det, der er vigtigt, når man skal sørge for at skåne kroppen mod gener, når man sidder meget foran en computer, er, at man har den rette kontorstol. Når man sidder stille i mange timer ad gangen, slider det i længden kroppen. Køb din kontorstol online hos Inventarland.dk uanset, om du bruger din computer til arbejde eller underholdning. En god kontorstol er vigtigt, hvis du bruger mange timer foran en computer.

Beskyt synet med blå briller

Men det er ikke bare vigtigt, at man skåner kroppen med en god kontorstol. Det er ligeledes vigtigt, at man skåner synet. Det kan nemlig godt være hårdt for øjnene, at man bruger mange timer ad gangen på at kigge ind i en skærmen på grund af det blå lys, som digitale skærme udsender. Her kan det være en idé, at man anskaffer sig et par blå briller, som kan fås uden styrke, som beskytter mod det blå lys. Desuden er der mange computere, der har lysstemningsindstillinger, hvor man kan finde nuancer, der skåner øjnene bedre.

Du kan anskaffe dig et hæve/sænke bord

Det er hårdt for kroppen at sidde stille i mange timer ad gangen – derfor er en god kontorstol vigtig. Men det er desværre ikke tilstrækkeligt at anskaffe sig en god kontorstol. Det er også vigtigt, at man sørger for at skifte stilling i løbet af timerne foran skærmen, og så er det godt, hvis man også kan komme til at gå lidt rundt en gang imellem. Det er ligeledes godt for kroppen, at man somme tider står op og arbejder. Her vælger mange at investere i et hæve/sænke bord. Så behøves man heller ikke at afbryde arbejdet for at skåne kroppen.

Hav et godt tastatur

Hvis du bruger dit tastatur meget – så er det også vigtigt, at du har et, som du kan lide at skrive på. Her er det ganske individuelt, hvad folk foretrækker. Der findes ikke et korrekt svar.