Alle vil gerne have flotte hvide og sunde tænder. Men i jagten på det perfekte tandsæt og den næsten kridhvide nuance, er det som om, folk helt glemmer, at sunde tænder ikke kommer fra mirakelmidler på Instagram, men derimod helt almindelig daglig pleje.

Vi har talt med vores lokaler tandlæge for at få gode råd til at passe godt på sine tænder. Du får her de 3 vigtigste, som kan være med til at sikre dig sunde tænder – uden behov for at bruge penge på overflødige produkter, der lover mere, end de kan holde.

1 – Prioriter dine daglige rutiner

Det kan måske komme som en overraskelse for nogle, men det er de helt almindelige daglige rutiner, som er mest effektive, hvis vi vil bevare et godt tandsæt. Men hvad består gode, sunde daglige rutiner af?

For det første skal tænderne børstes både morgen og aften. Det skal de på en måde, hvormed du kommer hele vejen rundt i munden og får børstet alle tænder. Det nemmeste er at sætte en timer på din mobiltelefon i minimum 2 minutter. På denne måde har du tid til at komme ordentligt rundt i munden og få børstet grundigt.

Husk desuden, at det at børste grundigt ikke betyder at børste hårdt! Pas på dit tandkød og brug gerne en elektrisk tandbørste, hvis du har problemer med at finde det rette tryk.

Når du er færdig med at børste, bør du desuden bruge tandtråd. Det bør du gøre, fordi tandbørsten ikke kan komme ind mellem tænderne alle steder. Særligt for folk, hvor tænderne sidder mere tæt, er det en rigtig god idé at rense med tandtråd hver dag.

2 – Husk din tandlæge

Du bør altid huske, at du skal overholde de indkaldelser, du får fra din tandlæge. Det skyldes i høj grad, at tandlægen kan holde øje med, om der er ved at udvikle sig en situation, du skal være opmærksom på. På den måde kan tandlægen sørge for, at en lille ting ikke vokser sig stor – og dermed også ofte kompliceret og dyr!

Du kan finde en god tandlæge her.

3 – Tænk over din kost og dine drikkevarer

Du kender nok ordsproget ”du bliver, hvad du spiser”. Det gælder også dels for dine tænder. De bliver nemlig behandlet af det, som du spiser.

Har du et stort forbrug af søde sager eller sukker- og syreholdige drikke, kan det være hårdt for dine tænder. Her skal du være påpasselig, så du ikke får problemer med huller i tænderne.

Husk desuden, at hvis du ryger, så er det ekstra hårdt for dine tænder. Særligt rygning er også med til at give den gullige misfarvning, der kan få et flot smil til at falme. Du bør derfor helt undgå tobaksprodukter i alle former.