Jobsamtalen er for mange det sidste skridt, der skal tages, inden de står med et nyt job på hånden. Det sidste svære skridt, som umiddelbart kun har to udfald: Enten får du jobbet, eller også gør du ikke. 

Derfor er der også en vis nervøsitet forbundet med at skulle til jobsamtale. Det minder lidt om at skulle til eksamen. Men du behøver ikke at være nervøs, hvis du sørger for at forberede dig godt nok. 

Forberedelse er nemlig nøglen til en succesfuld jobsamtale. Uanset om det er første eller anden samtale, du skal til, så skal du sætte tid af til, at du kan være den bedste udgave af dig selv til samtale. 

Du skal have gjort det klart for dig, hvad du kan blive spurgt om, hvad du vil spørge om, hvordan du vil præsentere dig selv, og være klare på at svare på, hvorfor de skal ansætte dig. 

Du kan læse mere om forberedelse til jobsamtalen her. 

Forberedelse er nøglen til den gode jobsamtale

Den gode jobsamtale forløber sådan, at både du og arbejdsgiveren bliver afklaret omkring, hvorvidt et samarbejde er det rigtige for jer. Du skal ikke kun gøre dig fortjent til dem, de skal også gøre sig fortjente til, at du har lyst til at arbejde der.

Der skal være den rette kemi, både fagligt og personligt, og det bliver du klogere på, i takt med at jobsamtalen skrider frem.

Men netop derfor skal du også forberede dig på alle de spørgsmål, du kan blive stillet. Og også alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. På den måde kan du nemlig være helt sikker på, at du træffer det rette valg, hvis muligheden for at takke ja til jobbet byder sig. Og du kan også være sikker på, at arbejdsgiveren har truffet det rette valg. Hvis det er sådan, så har det været en god jobsamtale, der har skabt netop den afklaring, som begge parter har brug for. 

Læs mere om jobsamtaler og jobsøgning her.