Uanset om du ønsker at købe din første vandpibe efter din oplevelse på en vandpibebar, eller du allerede har en imponerende samling af vandpiber derhjemme. Her kommer de overvejelser du skal gøre dig, ved et vandpibe køb.

Hvad skal du overveje, når du køber en vandpibe?

Vandpiber kommer i alle mulige former, størrelser, farver, materialer, priser og stilarter, så der er meget at tænke på, når du skal udforske de mange forskellige muligheder at vælge imellem. Uden bestemt rækkefølge finder du en hurtig forklaring på alle de ting, du skal være opmærksom på, når du køber en ny vandpibe nedenfor.

Traditionelle vs. moderne stilarter
Traditionelle vandpiber er ofte individuelt håndlavede og stammer fra Egypten og andre dele af Mellemøsten. Deres design er et direkte resultat af hundrede års historie og tradition, som er blevet “standarden” når det kommer til kvalitet. De har oftest et mere rustikt design med håndlavede unikums som svejsepunkter omkring portene og forskellighed i finishen.

Moderne vandpiber fremstilles af maskiner efter nøjagtige CNC-specifikationer og ser meget renere og mere præcise ud end traditionelle vandpiber. Du vil derfor ikke opleve de samme håndlavede ufuldkommenheder, som du kan opleve med en traditionel vandpibe.

Størrelsen
I modsætning til hvad mange tror, så ​​er der ingen højde som er bedst, når det kommer til vandpiber, og større vandpiber er ikke altid bedre.

Den ideelle størrelse af vandpibe er i høj grad baseret på dine behov og kan baseres på en række faktorer. Hvis du planlægger at rejse med din vandpibe eller bruge den på et bord eller skrivebord, ville en mindre, kompakt vandpibe sandsynligvis være bedst. På den anden side, hvis du kun planlægger at ryge derhjemme og ikke ønsker at tage din vandpibe nogen steder, er en større opsætning måske ideel for dig.

Materiale
Vandpiber kan laves af en bred vifte af materialer, rustfrit stål, messing, glas og mere. Det er vigtigt at forstå forskellene mellem disse materialer for at vælge den rigtige vandpibe til dit hjem.

Rustfrit stål
Rustfrit stål er det mest almindelige materiale, der bruges i vandpibeproduktion. Den er kendt for sin holdbarhed. Mens rustfrit stål har en lav chance for at ruste, hvis rengøring og vedligeholdelse overholdes, vil den have en lang levetid.

Messing
Messing kan findes i nogle traditionelle vandpiber. Det er et tungmetal, som er ekstremt modstandsdygtige over for rust, bakterier og korrosion. Vandpiber i messing vil derfor holde længe, ​​hvis de vedligeholdes ordentligt og messing vil kræve mere vedligeholdelse end andet. Derfor kan dette være en mere udfordrende vandpibe at købe.

Glas
Glas vandpiber er konstrueret af højkvalitets, håndblæst glas og har nogle af de mest unikke, moderne designs på markedet. Glasstykket med vand er uigennemtrængeligt for rust. Dog er glas skrøbeligt, så glasvandpiber er ekstremt modtagelige for enhver form for fysisk skade.