Sådan foregår parterapi

Vi har alle en meget travl hverdag med job og fritidsaktiviteter, diverse forpligtelser på Aula og i familien og ikke mindst vores børn. Og i sådan en travl hverdag går alt for ofte ud over parforholdet med manglende kvalitetstid, intimitet og sex, og dårlig kommunikation og empati.

Når det sker bliver man meget hurtigt utilfreds med at være i et parforhold. For var det sådan her det skulle være? At ens trivsel er i bund og man føler sig utilstrækkelig og ignoreret af sin partner. Vi ønsker jo alle at mærke at der er en anden, som opsøger vores opmærksomhed og er tiltrukket af os.

Når vores parforhold kommer under pres, og der generelt er underskud på kontoen, så sniger utroskab sig nogen gange ind i forholdet, hvor man går bag om rykken på den man egentlig elsker, fordi man ikke får tilfredsstillet sit behov for at være betydningsfuld og elsket.

Hos en parterapeut tilbydes et trygt og tillidsfuldt rum for par, hvor der er mulighed for at stille skarpt, på de problemstillinger som nager i relationen og som skaber manglende empati og forståelse af hinanden, livsglæde og kvalitet i hverdagen. Det sker oftes ved at give støtte til at sætte ord på de længsler og følelser som vi går og gemmer på, fordi vi ikke rigtig har haft et rum til at kunne formulere dem. Det kan man heldigvis i det par terapeutiske rum. Her prøver vi at anerkendte og udvise forståelse, hvor hvad der sker hos hinanden, og give plads til at udtrykke det vi mangler, uden at det bliver en kritik af den anden.

Man kan altid gå i parterapi. Mange tror at det først er noget man gør, når man er lige ved at blive skilt. Sådan er det slet ikke. Tværtimod er det langt det bedste at gå i parterapi, mens forholdet stadig er godt og velfungerende, men hvor man kan mærke der er nogle mønstre, som begynder at lægge afstand i mellem parterne.