En succesfuld virksomhed er baseret på effektivitet, produktivitet og rentabilitet. Det er lige præcis derfor, at mange ledere konstant leder efter måder at forbedre de ansattes produktivitet på. Undersøgelser viser bl.a., at et rent og ryddeligt kontor skaber en øget produktivitet blandt medarbejderne. Der følger dog mange flere fordele ved et rent og ryddeligt arbejdsmiljø.

Giver sunde medarbejdere

Der ophober sig hurtigt vira og bakterier på diverse overflader, bl.a. skriveborde, arbejdsredskaber som mus og tastatur, dørhåndtag, kaffemaskinen og meget mere. Det kan bl.a. forårsage sygdomme som influenza, som kan afholde dine medarbejdere fra at komme på arbejde. Sygedage koster virksomheden dyrt, idet den dræber produktiviteten. Et rent arbejdsmiljø sikrer, at dine medarbejdere forbliver sunde og glade.

Lindrer stress  

Det er alment kendt at masser af rod og skidt omkring os, kan føre til følelser af stress. Hvis medarbejderne har mange ting på skrivebordet, prøver hjernen at behandle dem alle på samme tid, og det gør at medarbejderne mister fokus. At komme på arbejde til et beskidt og rodet kontor, hæver også stressniveauet – og det kan igen være udløseren for en masse helbredsproblemer, bl.a. depression, søvnproblemer og træthed. Det kan føre til endnu flere sygedage og i værste tilfælde langtidssygemeldinger. Et rent og ryddeligt arbejdsmiljø kan altså være med til at lindre stress.

Skaber et godt førstehåndsindtryk

Udover at skabe et godt arbejdsmiljø for dine medarbejdere, så er der også en helt lavpraktisk grund til at prioritere rengøringen. Første indtryk betyder noget, og hvis virksomheden får besøg af samarbejdspartnere, kunder og potentielle nye medarbejdere, er det vigtigt, at kontoret er pænt, rent og ryddeligt. Et dårligt førstehåndsindtryk kan man nemlig ikke rette op på, og det kan i sidste ende resultere i mistet forretning og dermed indtjening.

Selvom der er mange fordele ved et rent og ryddeligt kontor, er der ingen, der siger, at det er medarbejderne selv eller endda ledelsen, der skal stå for det. Det bedste resultat sikres ved hjælp af et professionelt rengøringsfirma, som kan komme regelmæssigt og uden for medarbejdernes almindelige arbejdstid, så medarbejderne altid kan møde ind til et rent kontor. Bestil erhvervsrengøring i Kolding her.