Hvis du som chef for en virksomhed netop nu sidder og grubler over hvilken firmajulegave, du skal give til hver af dine ansatte, så skal du blot vide, at du på ingen måde er alene om det. Det at give en firmajulegave er for mange forbundet med besværlighed, og man kan meget let komme til at overtænke, hvorvidt ens ansatte egentlig vil synes om den gave, man ender med at give dem.

Den perfekte firmajulegave er nemlig en gave, som på sin egen subtile måder viser ens ansatte, at man værdsætter deres arbejde i virksomheden, og at man har haft deres konkrete ønsker og behov i tankerne, mens man købte gaven. Mange chefer anser firmaets ansatte som en del af deres udvidet familie, og de fortjener selvfølgelig en lille erkendelse i form af en firmajulegave – på mange måder er det en mulighed for dig som chef for at binde den perfekte sløjfe som afslutning på et år, og samtidig en hjertelig og kærlig anerkendelse af sine hårdtarbejdende ansatte.

Forskellige ansatte har hver deres ønsker og behov

At finde de bedste firmajulegaver til dine ansatte og kunder kan være lidt af en jungle at finde rundt i, derfor skal man ikke være bleg for at søge gode råd og fifs, som kan hjælpe en lidt på vej, og måske vise et sortiment af populære gaver, der passer til mange forskellige typer af ansatte. Om det er tøj, redskaber til køkkenet, eller måske en lille julenisse man kan have hængende på juletræet til juleaften, så findes der et væld af forskellige muligheder. Det man skal være allermest opmærksom på er, at man tager udgangspunkt i den konkrete ansatte eller kundes behov. Dette kan man selvfølgelig ikke nødvendigvis vide på forhånd, men man kan eksempelvis prøve at lægge mærke til hvilke ting de har talt om på jobbet, eller hvilken tøjstil de har. Derefter kan man lægge disse forskellige subtile hints sammen, og stille sig selv spørgsmålet “gad vide hvad denne person ville sætte pris på at få?” Hvad står han eller hun lige og mangler, eller har de givet udtryk for noget bestemt gennem en længere periode.

Gør at dine ansatte føler sig værdsat for deres hårde arbejde

Til syvende og sidst er en god firmajulegave udtryk for, at man føler sig set og anerkendt som menneske. Dette kan give sig til udtryk på mange måder. Der behøves nemlig ikke kunne være tale om materielle gaver, men det kan i lige så høj grad være, at ens ansatte har brug for en oplevelse af en art – det kunne være vinsmagning, en god middag eller måske sågar en tur i biffen. Alle disse informationer er små bider af informationer du som chef skal støbe sammen, før man går ud og køber den konkrete gave. Når først man har givet gaven, vil man med det samme vide om gaven falder i god jord, og hvis det er tilfældet, så har en bedre idé om hvilken gave man skal give til næste år.