Når du skal ud at gå i noget mere udfordrende terræn, såsom i de norske eller svenske fjelde, eller nede i alperne, så er det vigtigt, at dit fodtøj giver den rette støtte til dine fødder samt ankler. Hvor vandresko er rigtig gode til meget af det terræn, som du oplever herhjemme i Danmark, og faktisk også når du går på Caminoen, så er det altså vandrestøvler, der på bedste måde klare skærene, når du virkelig skal vandre i udfordrende terræn.

Derfor har vi skrevet denne artikel, som skal hjælpe dig med at finde frem til de bedste vandrestøvler.

 

Find balancen mellem vægt og robusthed

Selvom der er en vis form for prestige i at kunne fremvise de største og tungeste støvler, så handler det virkelig om at finde den rette balance mellem vægt og robusthed. Ulempen ved at have for tunge støvler er sjovt nok, at de er tunge. For hvert eneste skridt du tager, der skal du foruden at bære din rygsæk også bære dine støvler.

Når du er oppe at gå 25 kilometer om dagen eller mere, så bliver det pludselig til mange kilo, du kommer til at slæbe, hvilket øger risikoen for at få skader, vabler og gnavsår.

Dog skal din støvle heller ikke være så let, at den ikke kan holde til noget eller give dig den nødvendige støtte omkring ankler og fødder.

 

Hvor skal du købe dine støvler henne?

Heldigvis er det ikke et problem at anskaffe vandrestøvler i dag. Outdoorliv og vandring i det hele taget er virkelig blevet populært, så der er mange webshops, der forhandler udstyr til friluftsliv, hvor du nemt kan danne dig overblik over mærker, modeller, priser og hvad der eller følger med.

Desuden er der også mange fysiske jagtforretninger, sportsforretninger og outdoorforretninger, der også forhandler vandrestøvler, så vil du gerne have støvlen i hænderne, inden du køber den, kan denne måde at købe vandrestøvler på være den bedste.

Du kan også vælge en kombination af begge, hvor du finder den vandrestøvle, du gerne vil købe i en fysisk butik, og så går du hjem til computeren og søger efter den bedste pris. Dermed slår du flere fluer med et smæk.

 

Gå støvlerne til inden du bruger dem

Inden du tager på nye eventyr i dine nye vandrestøvler, så bør du altid gå dem til derhjemme, så de kan tilpasse sig dine fødder. Dermed har du de bedste kort på hånden i forhold til ikke at få skader eller andre skavanker på din tur.