Der er ingen tvivl om, at det er rigtig sundt for os at bevæge os. Når vi bevæger os og bruger vores kroppe sørger vi for, at vi holder os i god form. Det hjælper også på vores mentale overskud, selvbillede og vores evne til at koncentrere os og til at lære nye ting.

I løbet af de seneste år er der dog sket en kedelig udvikling. Vi er alle sammen begyndt at bevæge os alt for lidt og det kan på længere sigt have konsekvenser. Især børn og unge mennesker får bevæget sig alt for lidt, hvilket kan skabe trivselsproblemer i skolen og i hjemmet. Derfor kan det godt betale sig at gør en indsats allerede nu.

Har du børn, der ikke bevæger sig nok, så læs med her. Her får du nemlig nogle gode tips og tricks til hvordan du kan hjælpe dem med at få mere bevægelse ind i hverdagen.

Rulleskøjter til dit barn

Bevægelse skal være sjovt og det skal give mening, ellers er det svært at finde motivation til at gøre det. Netop derfor er rulleskøjter børn en rigtig god måde at skabe mere bevægelse i hverdagen på.

Med rulleskøjter til dit barn kan barnet nemlig komme udenfor og have det sjovt, samtidigt med, at de får rørt sig. Har du flere børn kan du med fordel investere i rulleskøjter til dem alle og eventuelt også nogle til dig selv og din ægtefælle. Dermed kan det at stå på rulleskøjter blive en familieaktivitet som I kan lave sammen.

Det gode ved rulleskøjter til dit barn er også, at barnet selv kan bestemme hvor let eller hårdt det skal være. Samtidigt giver rulleskøjter til dit barn også mulighed for at øve koordineringsevner og motoriske evner, hvilket mange børn har brug for, hvis de ikke er vant til at bevæge sig særlig meget i deres hverdag.

Når du køber rulleskøjter til dit barn er det dog også vigtigt, at få købt noget beskyttelse, så dine børn er beskyttede, hvis de nu skulle falde.

Gør det sjovt og meningsfyldt

Hvis du ønsker, at dit barn skal have en mere aktiv hverdag, så er det rigtig vigtigt, at du gør det både sjovt og meningsfyldt at bevæge sig og dyrke motion. Hvis man bare skal bevæge sig for at bevæge sig, er det svært at gøre det til en vane eller ligefrem noget man ser frem til. Derfor er det en god idé at tage en snak med dit barn om, hvad han eller hun kan lide.

En anden god ide er at gøre bevægelse og motion til noget socialt. Her kan du måske opfordre dit barn til at lave noget aktivt sammen med sine venner. Du kan eventuelt også alliere dig med vennernes forældre, som kan tage snakken med deres børn. Undersøgelser har nemlig vist, at det er meget lettere at engagere sig i at dyrke motion og være aktiv, hvis der også er et socialt element i det.