De fleste, der går til en form for frivillig behandling med det formål at styrke eller genoptræne kroppen eller sindet, har ofte ikke mulighed for at kombinere netop de to områder. I stedet har der næsten altid kun været behandlingstyper, som tilgodeser enten kroppen eller sindet. I hvert fald hvis man skal tale om de mere respekterede fagområder, som er dem, folk typisk benytter.

I de senere år er der dog sket et skred i Danmark. I udlandet har dette været undervejs noget længere, da metoden her har været mere afprøvet. Der er tale om behandlingsmetoden Body SDS, som betyder, body self development system – hvilket refererer til, at kroppen i mange tilfælde kan være i stand til at ”fikse” sig selv. Vel at mærke hvis din behandler pejler kroppen og sindet korrekt ind.

I Kolding finder du klinikken Kropsfundamentet – som du kan besøge på https://kropsfundamentet.dk/. Også her dyrkes Body SDS, hvilket også bevidner om en nu noget mere udbredt praksis end blot et ”smart hovedstadsfænomen”.

Når du går til behandling her, tager din behandler dig og dit sind kærligt i hånden og finder frem til den problematik, du slås med. Det kan være alt fra spændinger eller smerter til mere psykisk relaterede problemer. Det vigtigste er, at I sammen tuner ind på områderne og finder en plan for at komme dem til livs. De fleste bliver overraskede over det, når de finder ud af, at der er så store sammenhænge mellem f.eks. en travl livsstil og en krop, der begynder at sige fysisk fra.

Netop fordi at Body SDS ikke opdeler kroppen og sindet som to separate enheder, er behandlingen også bestående af forskellige former for massage samt mere samtaleterapeutiske former. Problemet bliver på den måde talt igennem, mens kroppen løsnes eller udstrækkes, der hvor den viser tegn på uhensigtsmæssigheder. Tilsammen repræsenterer behandlingsmetoderne en tilgang, hvor hele kroppen og sindet tilgodeses, som en naturlighed. Tænk blot på dette ved at forestille dig, hvordan en tandpine f.eks. vil kunne give dig fordøjelsesproblemer eller hovedpine. Der ER nemlig sammenhæng mellem det fysiske og psykiske, og dermed er der også en mere indlysende vinkel at behandler ud fra. En som ser på helheden og ikke spotbehandler.