Har du styr på alle de klassiske husmorråd? Hvis ikke, så fortvivl ikke. Det samme gælder hvis du gerne vil blive klogere på matematiske formler, computere for forskellige DIY-projekter. Fælles for alle kategorier er nemlig, at du kan finde svar, råd og vejledning online. Det hele foregår på hjemmesiden How2Guiden, som træder til hvor din egen viden og det eget erfaringsgrundlag slipper op.

Alt fra bekæmpelse af skadedyr til rumfanget af en kegle

Hvad vil du gerne finde svar på? Hverdagen er fuld af udfordringer, og det er derfor belejligt at kunne finde alle svarene samlet et enkelt sted. En klassisk tilbagevendende udfordring er kampen mod skadedyr. Hvordan kommer man bananfluer, myrer og rotter til livs? Der er stor forskel på skadedyr – nogle kan være farlige for mennesker, da de spreder forskellige sygdomme, andre kan være med til at ødelægge hus og indbo mens endnu andre blot kan opleves irriterende.

Vil du f.eks. gerne slippe af med de irriterende bananfluer, så kan du – ved hjælp af simple remedier – få bugt med de små insekter. Alt du skal bruge til den perfekte bananflue-fælde er et glas, en plastikpose, elastik, æbleeddike samt et par dråber opvaskemiddel.

Eddike og opvaskemiddel hældes i glasset, mens posen forsynes med et lille hul, og efterfølgende placeres ovenpå glasset. Brug elastikken til at fastspænde plastikposen. Bananfluerne vil nu hurtigt blive tiltrukket af æbleeddiken, men vil straks blive fanget i den praktisk fælde.

Hjælp til matematik-lektierne

Har du oplevet at skulle hjælpe dine børn med matematik-lektierne? Da det er mange år siden, du selv havde matematik, kan det være en udfordring at få styr på udregningerne. Heldigvis kan How2Guiden også bruge her. Areal, rumfang, omkreds og procent er klassiske matematik-udfordringer, men fælles for dem alle er, at de i virkeligheden er ret simple, når først man forstår principperne bag.

Ønsker du f.eks. at udregne rumfanget af en kegle, skal du blot kende arealet af figurens grundflade samt dens højde. Herefter lyder formlen således: 1/3 * højde * Grundflade (areal). Det er vigtigt at du benytter samme enheder – f.eks. cm eller mm for at få det korrekte resultat.