Vil du gerne i gang med at game? Så har du brug for godt udstyr, der understøtter spiloplevelsen og giver dig de bedste forudsætninger for at reagere i spillet. Vi ser her på gaming udstyr, der er godt at have, hvis spillet skal fungere optimalt for dig.

Skærmen

Når du skal game, er din skærm meget vigtig. Overvej lige, hvor træls det ville være at have en god computer med et stærkt grafikkort, som din skærm så slet ikke kan følge med. Det er som at tage et par Crocs sko på til et Armani jakkesæt! Det fungerer bare ikke.

Din skærm bør derfor som minimum køre med 144 Hz, da det kan have stor betydning. Hvorfor? Fordi det betyder, at hvis der pludselig er ved at dukke en spiller op rundt om et hjørne i CS, så kan du se det lidt hurtigere og dermed reagere i tide. Har DU ikke en god skærm, men spiller mod nogle, som har, så har du allerede et mindre handicap i dit game. Sørg desuden for, at du kan se billedet tydeligt. Vælg derfor fra minimum 24” og op.

Musen

Mange tænker over, hvilken mus, der er populær til gaming, når de skal vælge. Og det er naturligvis også en god indikator. Men når du vælger en gaming mus, er det bestemt også værd at tænke over, hvor godt den ligger i hånden på dig. Der kan nemlig være forskel på hvilket greb, der fungerer bedst.

Husk desuden, at musen selvfølgelig skal have de rette DPI, så den er tilpas følsom til den type spil, du dyrker mest. Spiller du f.eks. CS, så er det vigtigt, du kan reagere hurtigt.

Keyboardet

Måske lyder det ikke så vigtigt, hvilket tastatur du spiller på. Men faktisk har mange gamere en klar præference! For det klassiske keyboard, det som man ser langt de fleste steder, fungerer ikke mekanisk. Og gamere foretrækker mekaniske tastaturer, fordi knapperne har deres eget trykpunkt, så de ikke behøves at blive trykket i bund, før de reagerer.

Det er endda ofte muligt. at indstille hvilken følsomhed man ønsker, før tasterne reagerer. På den måde bliver det meget personligt, hvordan dit mekaniske keyboard fungerer for dig i spillene, ligesom det er tilfældet med din mus.

Headset

Når du skal vælge et headset, skal du tænke meget over, at lyden er klar. Lyden er vigtig i forhold til at orientere sig i et spil, og opfange hvor der kan være fare på færde.

Et headset med 7.1 surround er tit foretrukket, fordi det netop leverer et bredt lydbillede. Dermed kan du høre, hvilken retning der kommer spillere løbende fra, eller hvor der skydes.

Du bør desuden sørge for, at mikrofonen gengiver dig klart og tydeligt. Ikke mindst fordi det bliver til stor irritation for dine teammates, hvis den ikke gør!

Som en sidste vigtig pointe, er et værd at nævne, at dit headset skal være komfortabelt! Det er faktisk ekstremt vigtigt, da man ofte gamer i lange sekvenser. Her skal du være opmærksom på, om bøjlen føles behagelig på hovedet, om trykket rundt om ørene er behageligt og om dit headset kan ventilere, så du ikke bliver irriterende varm omkring øret.