Mange børn og unge påvirkes af forældres druk!

Vidste du, at alkoholproblemer rammer mange mennesker i Danmark? Faktisk vokser mange børn og unge op i hjem med alkoholproblemer. Det kan have en alvorlig indvirkning på deres liv. Undersøgelser har vist, at børn af forældre, der drikker for meget, er mere tilbøjelige til at lide af psykiske problemer, klare sig dårligt i skolen og komme i problemer med loven. Det er heller ikke kun børnene, der er berørt. Partnere og ægtefæller til personer med alkoholproblemer må ofte klare en masse stress og usikkerhed. De kan også føle sig skyldige over deres partners drikkeri eller være vrede på ham eller hende på grund af det.

 

Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholproblemer, er der hjælp at hente. Du kan få mere at vide ved at kontakte et professionelt misbrugscenter. Du skal ikke lide i stilhed – få hjælp i dag!

 

Skal man blande sig hvis man kender børn og unge vokser op i hjem med alkoholproblemer?

Skal man blande sig hvis man kender børn og unge vokser op i hjem med alkoholproblemer?

Det kan være et vanskeligt spørgsmål at besvare, da der er fordele og ulemper ved begge sider af argumentet. * På den ene side føler du måske, at det ikke rager dig, og at du bør holde dig udenfor.

 

Det er trods alt ikke din familie, og du har ikke ret til at fortælle dem, hvordan de skal leve deres liv. Men på den anden side kan du føle, at det er dit ansvar at involvere dig og forsøge at hjælpe børnene på den bedste måde, du kan.

 

Der er argumenter for begge holdninger, men generelt mener jeg, at det som regel er bedre at involvere sig, hvis man kan. Det afhænger naturligvis af situationen – hvis der er tale om vold eller misbrug, skal du gribe ind med det samme – men i de fleste tilfælde det bedre at forsøge at hjælpe børnene på den måde, du kan det kan for eksempel være at søge mere information på nettet eller ved at kontakte et misbrugscenter.

 

Det kan naturligvis være svært, da de voksne måske ikke ønsker din hjælp eller måske endda er utilfredse med, at du forsøger at blande dig. Men hvis det lykkes dig at opbygge et tillidsforhold til familien, kan du måske være i stand til at gøre en reel forskel i deres liv.

 

Så hvad skal du gøre, hvis du ved, at børn vokser op i hjem med alkoholproblemer? Jo, det er vigtigt at vurdere situationen, før man griber ind. Du skal tage hensyn til børnenes alder, hvor alvorligt alkoholproblemet er, og om der foregår vold eller misbrug i hjemmet.

 

Bemærk* denne artikel handler om hvorvidt du skal blande dig i familiens liv og kontakte en familie hvor du ved at der er alkoholmisbrug.

Hvis du kende til børn der bliver udsat for vold, misbrug eller omsorgssvigt, Så har du pligt til at underrette den Kommune børnene bor i. hvis du professionel fagperson det vil sige for eksempel skolelærer børnehavepædagog, læge eller lignende så har du skærpet underretningspligt.