Det kan være svært at vide, hvornår man skal gå til en professionel psykoterapeut for at få hjælp til sine problemer. Det kan der være flere årsager til, da man måske ikke altid selv er opmærksom på, om man virker deprimeret, har angst eller på anden vis har en udfordring, der dræner energien og humøret.

Mange gange tilbydes der en række test online, hvor man kan krydse af, om man kan genkende en række træk i sin egen tilværelse. Andre gange kan det være, at familien eller nære venner påpeger, at de har bemærket en ændring i ens adfærd – og spørger om man har brug for hjælp.

Du behøver ikke en stillet diagnose for at tage til psykoterapeut

Inden man når så vidt, som til at nærmest påkræve en diagnose som adgangsbillet til professionel hjælp, er det vigtigt at forstå, at man ikke partout skal have en diagnose, før man henvender sig for at få hjælp. Alle mennesker kan komme i en situation, hvor de oplever problemer. Nogle gange kan det være nok at tale med sine venner eller sin familie om det, men andre gange er der behov for professionel hjælp. Særligt hvis den førstnævnte metode viser sig ikke at kunne løse udfordringen, eller hvis man over en lang periode ikke har heldet til at få gjort op med problemet.

Her kan man have behovet for den professionelle løsning, hvor man henvender sig til psykoterapeuten. Her vil man blive mødt af et empatisk og forstående menneske, som vil kunne bruge en professionel metode til at komme ind under huden på det reelle problem. Samtidig kan du forvente, at du modtager redskaber til at genkende og takle dine problemer i hverdagen, da du ikke kan have en psykoterapeut omkring dig hele tiden. 

På denne måde bliver din problemstilling bearbejdet over tid. Det er dog ikke til at sige, hvor mange sessioner der skal til hos en psykoterapeut, da det kan variere meget fra tilfælde til tilfælde. Det vigtige er heller ikke, om du har behov for at gå der 3 eller 8 gange, men at der bliver taget hånd om dig, så du kan vende retur til en hverdag og et liv, som du kan nyde i fulde drag.

Book tid til en psykoterapeut i Odense her.