Der findes mange tekstredigeringsprogrammer derude. Der er nogle som er gratis, nogle som koster et engangsbeløb og andre du kan købe på abonnementsbase. Der findes også f.eks. pakker og udvidelser der gør din oplevelse endnu rigere og bedre. En af de nyere versioner der er helt vildt seje, er at man kan skrive online og altså på den måde sidde og redigere i det samme dokument på én gang, selvom man ikke engang er i det samme rum. Det hele foregår online.

Lad os dykke ned i hvilke programmer der gør det bedst.

Microsoft Office

Microsoft Office er nok det bedst og mest anerkendte tekstprogram i hele verden. Man kan godt vove og påstå, at der ikke er nogle i hele verden, som ikke kender det. Især efter at det også blev tilgængeligt med Microsoft Office Mac versionen. Den version gør det nemlig også muligt for brugere at Mac computere at bruge tekstredigeringsprogrammet. Førhen var det kun Windows computere der kunne det.

De har også tilføjet muligheden for at redigere i et tekstdokument sammen online. Det var Google, der for alvor introducerede det i sin med Google Sheets. Det er nærmest hele kernen i det program og det blev lavet med denne feature for øje. Google Sheets er tilmeld helt gratis, hvilket er en kæmpe fordel i forhold til Microsoft Office som koster penge hvert år.

Hvad er bedst? 

De fleste vil helt klart kunne nøjes med Google Sheets. Det har virkelig de gængse muligheder og funktioner som folk har brug for. Det er samtidig megasmart, at du kan tilgå dine dokumenter online over det hele uanset, hvor i verden du befinder dig. Her har Google virkelig gjort et stort fremskridt. Det kan du også med Word, men det er bare ikke lige så intuitivt og nemt. Google Sheet fungerer bare upåklageligt.

Mange er dog så vand til Office pakken at de foretrækker den, selvom den koster penge. Det er den man bruger i skolen, på sin videregående uddannelse og på de fleste arbejdspladser. Det bliver altså rigtig svært at slå dem af pinden, uanset hvor godt og gratis ens produkt er.