Når man af den ene eller den anden årsag har besluttet sig for at holde akvariefisk, er noget af det første man skal tage stilling, hvilket akvarie man skal vælge. Denne beslutning er slet ikke så nemt som mange går og tror, da der er flere ting man skal have med i sine overvejelser. Der er mange der slår hul på maven med det samme, hvor man simpelthen køber et stort akvarie, og så begynder at fylde det op med massere af forskelligt, hvilket nok er den mest slidsomme måde at gøre det på. 

Vi vil dog anbefale, at man starter med at tænke lidt over, hvad man egentligt vil med sit akvarium. Her er et par gode spørgsmål du skal stille dig selv, og så tage stilling til hvad du vil: 

Hvor stort skal akvariet være? 

Hvilken type fisk skal der være i? 

Hvor mange fisk skal der være i? 

Hvilken type filtre skal der være i? 

Hvilken art af filtre skal der være i?

Placeringen af akvariet, har mere eller mindre stor betydning i forhold til kravene til udseendet og måske også størrelsen på akvariet.  Det er klart, at målene kan have sine begrænsninger, hvis man på forhånd ved, at der kun er et bestemt antal centimeter/meter til rådighed, hvor akvariet skal placeres. Dernæst spiller det også en rolle, om akvariet skal stå i en opholdsstue, hvor det eventuelt skal passe ind i farverne og stilen, med de øvrige møbler og indretning. Eller om det måske skal stå på et mindre kontor, hvor det ikke kommer sig så nøje om det passer ind med resten af møblerne. Det er klart, at det nødvendigvis ikke automatisk er en god idé at smide alting ud, bare fordi man får nyt akvarie. Hvis det gamle havde en fed farve kombination og var fint indrettet, så kan man godt fortsætte, sådan som det er.

Hvis man, i forvejen, har en idé om, at det nye akvarie skal bruges i en bestemt stue, med stilen eller farverne i denne, så er det en god ide, at tænke over, hvor stor det nye akvarie skal være. Hvis det skal være en del af en helhed, så er det vigtigt, at der er tale om, at der er plads til, at det nye akvarie kan fylde det rum, det skal stå i. Det er ikke altid lige let at tænke det ind i en stue, hvis man ikke allerede har en idé om, hvordan rummet bliver indrettet. 

Du kan finde alt du skal bruge til dit akvarium hos naturogfritid.dk.