Har du overvejet at tilbyde dine kunder Buy Now Pay Later optioner, så er denne artikel klart noget for dig.

1. Faktura med fx 14 eller 30 dages forfald

Ved at tilbyde faktura med forfaldstid, har man en BNPL-løsning, hvor der udstedes en faktura for det solgte produkt med en angivet forfaldstid. Ofte har kunden 14 eller 30 dage til at betale fakturaen, ligesom fakturaperioden ofte er rente- og gebyrfrit. En super nem måde at skabe et økonomisk her-og-nu-råderum for køber, som blot skal sørge for at betale fakturaen til tiden.

2. Samle flere fakturaer til én

Som sælger kan man tilbyde en Køb Nu Betal Senere-mulighed hvor man samler flere køb på én faktura. Her kan køber samle betaling for flere produkter eller tjenester i ét, og først betale på et senere tidspunkt. Ved at tilbyde samlefaktura kan kunden opnå fleksibilitet i økonomien, hvilket en del forbrugere vil finde attraktivt. Det vil sige, at køber kan købe flere ting og betale for det hele på et seneretidspunkt. Husk at oplyse om renter og gebyrer ved denne løsning, så køber oplever gennemsigtighed.

3. Direct debit

Der findes også direkte betaling. Eller Direct Debit om man vil. Direct Debit er en aftale mellem køber og udbyder af BNPL-tjenesten, og her trækkes pengene automatisk fra købers konto på en fast dato hver måned. Her opdeles betalingen i små portioner og køber slipper for at huske at få betalt hver måned. Det er dog vigtigt for køber at sikre penge på kontoen på det pågældende tidspunkt, da det ellers kan det resultere i gebyrer for manglende betaling. For bedre gennemsigtighed skal sælger oplyse om dette ved indgåelse af aftalen.

4. Fast månedlig betaling

Og så er der muligheden for fast månedlig betaling. Køber betaler et slags afdrag hver måned og betalingen deles ud over en længere periode. Det gør det mere overkommeligt for købers økonomi. Det er dog vigtigt at fortælle om der pålægges renter eller gebyrer for at bruge denne metode. Derudover skal kunden være opmærksom på de månedlige betalinger, så det ikke kommer bag på ham eller hende.