Der er flere forskellige konkurrencer og stævner, hvor en god præmie er helt essentiel. Særligt for børn og unge betyder en præmie utroligt meget, men voksne sætter også gerne pris på et bevis for, at de har klaret sig godt.

Står du og skal arrangere en konkurrence eller et stævne af den ene eller anden type, så bør du finde den helt rette præmie til formålet, så du kan belønne dine deltagere. Læs mere om hvilken du skal vælge lige her.

Sådan vælger du den rette model

Det er ikke helt ligegyldigt hvilken type du vælger til din konkurrence eller dit stævne. En præmie til konkurrencer og stævner skal henvende sig til den konkurrence eller det stævne, som du har arrangeret.

Præmien afhænger også af størrelsen på arrangementet, da større arrangementer typisk kræver en større mærkat end mindre arrangementer. Ikke fordi et mindre arrangement ikke er ligeså vigtigt eller betydningsfuldt, men fordi budgettet som udgangspunkt ikke er helt det samme.

Budgettet har også indflydelse på præmien, men i virkeligheden kender deltagerne jo ikke rigtigt til budgettet – de kan kun gisne om det. Derfor er der altså ikke rigtigt nogen, der kan afgøre hvilken, der passer til hvilket budget, og du bliver nødt til at kigge på, hvad du gør ud af konkurrencen og få præmien til at passe på det.

Det forskellige typer præmier

Der findes en række forskellige typer præmier, som du kan vælge imellem. Det inkluderer:

  • Pokaler
  • Medaljer
  • Rosetter
  • Statuetter
  • Gaveartikler
  • Tøj

Der er selvfølgelig andre muligheder udover disse også, men det er de mest typiske. Hvilken præmie, du skal vælge, det er sådan set noget, som du afgør. Dog er der jo visse sportsgrene for eksempel, hvor én type er kutyme over en anden. Medaljer og statuetter er meget udprægede indenfor fodbold, mens rosetter ofte er det, der bliver brugt i forbindelse med ridning.

Pokalen er overlegent den mest populære, og den kan bruges i stort set alle forbindelser – også hvis det blot er en skolebegivenhed for eksempel.

Sådan kan du spare penge

Når du arrangerer et stort event, hvor en præmie er påkrævet i én eller flere discipliner, fordi det involverer sport, konkurrence eller stævner, så er det højst sandsynligt ikke her, du foretrækker at lægge dine penge. Derfor giver det god mening at spare lidt på dem, hvor du kan – og der er flere måder, hvorpå du kan spare lidt her.

Hvis du arrangerer en stor konkurrence eller et stort stævne, så er det nemlig muligt at række ud til nogen af dem, der sælger præmier. Det kan være, at du er heldig og kan få et tilbud, fordi du køber en større mængde.

Du kan også prøve at indsamle sponsorater. Det kan være i form af reklamer, men det kan også være en indgravering af firmaets navn på præmien. Det er ikke atypisk at gøre det på denne måde, og det er ikke noget, som deltagerne har imod.