Nu er det endelig jul, og så skal der synges julesange. Det er faktisk ved denne tid, at vi synger flest sange. Det kan både være i skoler, på arbejdspladser, i kirker og, selvfølgelig, på juleaftensdag, når vi skal enten gå- eller danse rundt om juletræet. Der er altså mange ledninger, og der er utroligt mange julesange at vælge mellem. Det kan være, at du føler behov for at øve dig på dem, eller at du blot er nødsaget til at finde dem, så alle kan have sangteksten, så de kan synge med på sangene.

Teksterne til de mest populære og klassiske julesange ligger online

Hvis du læser denne artikel, har du adgang til internettet, og du kan heldigvis finde alle typer af teksterne til diverse julesange online. Det er bare med at søge efter titlen på sangen, og så dukker teksten op ved en af de første søgeresultater.

Du kan finde stort set alle sangtekster – uanset om det er ældre og klassiske julesange, danske julesange, udenlandske julesange eller nye julesange. Du kan fx finde teksten til Der Er Et Yndigt Land ved at klikke ind via linket. Det er ved nogle af sangene også muligt at høre den direkte på siden, så du kan høre, hvordan melodien er, og hvordan den skal synges. Her kan du sidde og synge med, så du har helt styr på, hvordan den skal leveres, den dag hvor du selv skal synge den.

En dejlig tradition

At synge julesange er for de fleste en dejlig og uundværlig tradition. Et Barn Er Født i Betlehem teksten er indbegrebet af, hvorfor vi fejrer jul, og denne synger mange familier, når de skal rundt om juletræet. Sangene skaber minder, og det er traditioner, vi holder ved, da vi på disse tidspunkter, når vi synger sangene, er sammen på en anden måde, end vi er til hverdag, når det ikke er jul.