Når du arbejder med et ERP system som Dynamics 365 Business Central, kan du nemt og hurtigt få adgang til programmet for at passe dine arbejdsopgaver. Programmet ligger nemlig online, så du skal bare have adgang til en browser eller en app på din smartphone eller tablet. Med tidligere udgaver af programmet; Dynamics NAV, var programmet installeret på din Windows PC og der var begrænset funktionalitet, når man anvendte programmet via en app eller en browser. Det er blevet betydeligt bedre i dag, og programmet fungerer fuldt ud via en browser. Selvom programmet er Microsoft software, er du ikke begrænset til at anvende Microsoft Edge som browser. Du kan også anvende Chrome, Firefox mv.

Opnå en nemmere arbejdsdag

Med et ERP system handler det om at opnå en nemmere arbejdsdag for alle medarbejdere. Programmet anvendes primært af økonomiafdelingen, men programmet er udviklet til at understøtte stort set alle gængse arbejdsprocesser i en virksomhed, uanset om det drejer sig om indkøb, ordrestyring, salg, sager, ressourcestyring, CRM eller produktion. Det er altså et omfattende program udviklet til alle afdelinger i virksomheden, så medarbejdere kan arbejde i det samme system – med det samme data. Hermed undgår man at have flere udgifter til flere systemer eller regneark med data, der kun er tilgængelig for nogle medarbejdere. Det kan hurtigt blive ineffektivt med flere systemer og regneark. Typisk fordi det ofte er samme slags data, medarbejderne har brug for. F.eks. kontaktdata på kunder, oversigt over ordrer, sager, ressourcer til rådighed, betalte fakturaer, bilag, varer på lager, tilbud, produktionsordrer mv.

Med et ERP system anvender alle medarbejdere altså det samme system og arbejder ud fra det samme data. Derudover kan systemet selvfølgelig tilpasses virksomheden og det er meget normalt, at man vælger at få programmeret tilretninger. Typisk skal fakturaer og ordrebekræftelser tilpasses med logo, adresse mv. Men nogle virksomheder har også brug for at få programmet integreret til andre systemer, f.eks. en webshop eller få tilpasset nogle felter i programmet.

Kan tilpasses til din arbejdsdag

Dynamics 365 Business Central kan tilpasses den enkelte medarbejder, så hvis du f.eks. er økonomichef, kan du arbejde ud fra rollen Økonomichef, så du ser pengestrømme, bilag, top ti debitorer mv., når du åbner programmet. Er du sælger, kan du se ordrer, salgsopgaver, målgrupper mv. Den enkelte medarbejder kan selv tilpasse sit rollecenter, så man ser den funktionalitet, man har brug for. Desuden kan der selvfølgelig sættes adgangsbegrænsninger op, så f.eks. ikke alle medarbejdere kan bogføre, se løndata, ændre kundedata mv.

Har du brug for at arbejde Microsoft Power BI, som også ligger online, kan du nemt arbejde med data fra Business Central i Power BI. Begge programmer er udviklet af Microsoft, og derfor er der en tæt integration mellem de to programmer. Power BI er Microsoft Business Intelligence program, hvor du kan kombinere data fra andre systemer til rapporter for at danne overblik, statistik, diagrammer og analyser.