Er du typen, som aldrig har flere penge tilbage, når vi rammer den 20. i en måned? Det kan være, at du er under uddannelse og derfor har et stramt budget, hvor SU’en forsvinder som dug for solen selvom du holder dig til pasta i hverdagene og billige øl i weekenden. Der er selvfølgelig mange grunde til, at man kan være havnet i en situation, hvor økonomien ikke helt slår til.

Uanset hvorfor din økonomi er stram, er det dog et faktum, at cyklen er suverænt den billigste og mest hensigtsmæssige transportform, hvis du kun skal bevæge dig over kortere distancer. Det er blot mere aktuelt for dig, hvis du kigger lidt dybere i foret end gennemsnittet. Derfor bør du også anskaffe dig en god cykel selvom den kan være dyr i indkøb. Det er en investering, som hurtigt tjener sig hjem – og ligegyldigt hvad, er det en billigere måde at komme rundt end både bil og det offentlige kan tilbyde.

Vi har har samlet et par gode råd, som du med fordel kan følge, hvis du vil købe en god cykel til den lavest mulige pris.

Hold øje med tilbud på cykler

Der er masser af gode tilbud på cykler, hvis du ved, hvor du skal lede. Internettet er et godt sted at starte, da der er mange online-forhandlere, som tilbyder cykler til meget konkurrencedygtige priser. Derudover er det værd at tjekke din lokale cykelhandler, da de ofte har særlige tilbud på visse modeller, når de skal have tømt lagret eller har en demomodel holdende.

Hav is i maven, når du går på tilbudsjagt. Tit kan du gøre en rigtig god handel, hvis du kan vente med at slå til, til forhandlerne alligevel holder udsalg. Kig bl.a. efter gode tilbud i januar, når der lanceres nye modeller fra de store producenter. Black Friday og Cyber Monday i november er et andet godt tidspunkt at gøre en god handel.

Gå efter sidste års model

En god måde at spare penge på er at købe sidste års model, hvis den er blevet erstattet af en nyere fra producentens side. Cykelproducenterne nedsætter ofte prisen på ældre modeller for at gøre plads til de nye modeller. Tit og ofte vil forskellen i udseende, udstyr og kvalitet ikke være noget, der kan retfærdiggøre den forskel, der er i prisen på cyklen. Så hvis du ikke har brug for det nyeste nye, og samtidig vil spare en god sjat penge, kan sidste års model være en god mulighed for at gøre en god handel.

Køb brugt, men se dig for

En anden mulighed er at købe brugt. Det kan du bl.a. gøre på DBA og Facebook Marketplace. Du skal dog være forsigtig, hvis du vælger at gå på jagt efter din næste cykel på brugtmarkedet. Det kan være svært at se, om en brugt cykel er blevet behandlet ordentligt og om cyklen er i en stand, der svarer til den pris, som sælger forlanger. Der følger ingen garanti med på en cykel, der er handlet mellem to privatpersoner, så vær sikker på, at du kan stole på sælger, og opbyg nok teknisk viden om cyklens model, mærke og stand til at du kan lave en vurdering af, om prisen er fair.

Tit kan det dog ikke svare sig at købe brugt rent økonomisk, da brugtpriserne generelt er høje på de eftertragtede cykeltyper. Det ved sælgerne desværre godt, så tit kan det lige så godt betale sig at finde et godt tilbud på en ny cykel, hvor du både får garanti og en splinterny vare.

Brug en prissammenligningstjeneste

Når du ved, hvilken slags cykel du vil have, kan det være nyttigt at bruge en prissammenligningstjeneste til at finde det bedst mulige tilbud. En prissammenligningstjeneste som Bikeland bruger data fra forskellige forhandlere, og viser dig kun de butikker, som forhandler cyklen til den bedste pris. Det sparer dig for en masse tid og tvivl, da du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt der findes et meget bedre tilbud derude, når du først har forelsket dig i en cykel. Lige nu kan du finde en lang række nye herre- og damecykler til priser på under 3500 kr.