Til dig der bor inde i byen, eller måske skal flytte dertil har vi et par råd og tips til dit næste bilvalg, hvis du ikke allerede har ”cashed” ind over bilernes guldklump i byen. Der er selvfølgelig forskellige meninger om, hvad den perfekte bil til byen er, men her i artiklen kommer vi med et godt bud på, hvad vi mener det er for en. Det er klart, at ens situation og behov er forskelligt fra individ til individ. Dog mener vi alligevel at vores tips og råd kan komme de fleste til gode.

 

Små biler, gerne med el

Til byen er små biler generelt de mest praktiske. Det kan være svært at finde en parkeringsplads, men med den lille bil, så har du langt ”flere” parkeringspladser, fordi du kan mase dig ind på langt flere af dem, hvor de større biller ikke kan være. Oftest er de små biler også mere sparsomme, når det kommer til brændstofforbruget og vægtafgiften. Derfor er der typisk endnu flere penge at spare i el- & hybridbiler.

 

Eksempler på de perfekte bybiler er fx biler som Toyota Yaris Hybrid og VW ID.3.

 

Glem ikke dit eget behov

Dækker den lille bybil dit behov, er det store spørgsmål. For nogle er det nok, hvis de kun har et barn eller to. For andre med 2 børn, 1 hund og en fritidshobby inden for fiskeri, hvor fiskestængerne og fiskeudstyret skal kunne ligge og flyde i bagagerummet.

 

Er du derimod på udkig efter den hurtige BMW, Audi, Porsche eller Mercedes, så skal du nok ikke regne med den lille og økonomiske bybil. De små biler er ikke nødvendigvis så billige heller. Især her i Danmark med alle vores afgifter og skatter mm.

 

Lån til bilen

Måske mangler du hele eller delvist udbetaling til bilen og overvejer at tage et lån. Her er vores klare anbefaling at kigge nærmere på flere lånetilbud, som du kan sammenligne. Brug fx sider, som www.autolånet.dk, der samler flere lånetilbud med kun én ansøgning.