Den nok mest berygtede fest der findes. Alle snakker om den. På godt og ondt. Den planlægges lang tid i forvejen. Tingene kan gå rigtig gal, men hvis du tænker dig om skal det hele nok gå. I denne artikel snakker vi kort om de forskellige ting du skal forholde til under julefrokosten på arbejdet.

Hold dig i skindet

Der er ingen der siger du ikke må blive forelsket. Men kærlighed på arbejdspladsen har altid været svært. Især til julefrokosten. Prøv så vidt som muligt at holde dig fra kys mellem dine kollegaer. Er det en god idé. Skænk det en ekstra tanke. Efterfølgende kan det ikke være helt nemt at opretholde den samme professionelle jargon som før intime momenter. Alt i alt, håber vi det er den sunde fornuft som har styringen, men det ikke altid nemt når man får alkohol indenbords.

Mad og alkohol

Det skal spille sammen det hele. En balance mellem hvor meget alkohol man indtager kontra mad. Ingen er gode på tom mave. Specielt ikke til julefrokost, hvor bordet sejler med snaps og øl. Hold derfor gerne igen med indtagelsen af alkohol. De pinlige og ofte dumme momenter er nemmere at tage afstand til, såfremt man ikke er æske stiv. Men der skal selvfølgelig være plads til at have det sjovt på sine egne præmisser.

Festlige indslag

Det måske vigtigste ved fester. At have det sjovt! Man skal huske at hygge sig. Især med de kollegaer, som man ofte knokler røven i stykker sammen med. Hvad kan sjove indslag være? Workshops, en tur i partybus, stand-up. Listen er lang. Det afhænger nok af omfanget af den fest der holdes. Helt klassisk kan i hive pakkelegen frem. Det er altså rigtig sjovt. Køb sjovt, køb personligt. Gaverne kan være alt mellem himmel og jord. Den gode julefrokost er op til jer. Tag tingene stille og roligt, og tænk jer om før I gør noget dumt.