Vandsport er en fantastisk måde at være aktiv og have det sjovt på. Der findes mange forskellige former for vandsport, så der er noget for enhver smag. Her er en stribe af de mest populære og anbefalelsesværdige vandsportsgrene:

Svømning – Svømning er en fantastisk måde at få motion og nyde vandet på. Det er også en sikker aktivitet for folk i alle aldre. Der findes forskellige former for svømning heriblandt crawl og brystsvømning.

Surfing – Surfing er en populær vandsport, som folk i alle aldre kan lide. Det er en god måde at være aktiv og have det sjovt i solen på. Surfing er ikke kun bølgesurfen, der er også windsurfing, kitesurfing og mange andre afarter af surfing, som især er populære i Danmark.

Vandski – Vandski er kun noget der kan lade sig gøre, hvis du kan anskaffe dig en båd. Det er en fantastisk måde at være aktiv og have det sjovt i solen på. Vandski er ikke kun at stå på ski bag en båd, der findes også wakeboarding, som især er populært i Danmark.

Sejlads – I Danmark er sejlads en yderst attraktiv og udbredt vandsport. Der findes forskellige former for sejlads, men de to mest populære i Danmark er jollesejlads og yachtsejlads.

Kanosejlads – Kanosejlads er en fantastisk måde at udforske naturen på og få noget motion. Det er også en sikker aktivitet for folk i alle aldre. I Danmark er kanosejlads især populær i sommermånederne når folk kan tage ud og nyde de mange søer og vandveje.

Kajaksejlads – Kajaksejlads svarer til kanosejlads, men foregår normalt i en havkajak, som er en større og mere stabil båd. Kajaksejlads er ligesom kanosejlads en skøn måde at udforske naturen på og få noget motion. Det er også en sikker aktivitet for folk med diverse skavanker, eftersom det foregår i stille og roligt vand- og vejrforhold.

Windsurfing – Som vi tidligere har nævnt findes der forskellige former for surfing, og en af dem er windsurfing. Det anbefales, at sporten dyrkes af folk i teenagealderen og op, eftersom den kan være lidt for farlig for børn. Windsurfing er en aktivitet som foregår på et almindeligt surfbræt, som er udstyret med en mast til sejl, en bom at holde fast i og stropper til fødderne.

Kitesurfing – Hvis du er en fartdjævel er kitesurfing måske noget for dig. Sporten er udbredt i Danmark, og den foregår på et surfbræt, som er udstyret med en drave som sejl, og du er hægtet fast til dragen med en såkaldt trapez (et slags bælte.

Dykning – Dykning er en fantastisk måde at udforske den undersøiske verden på. Afhængig af om der er tale om dykning med flaske eller snorkel, så kan det være en lidt farlig sport. Derfor er et dykkerbevis en god ide at tage, hvis man dykker med flaske.

Bonus: paddleboarding er vores bonus aktivet i denne runde. Det er en vandsportsgren, som har trendet de seneste par år, og den foregår på et surfbræt med padel.