Der er efterhånden mange supermarkeder over hele landet, og de er fordelt på flere forskellige kæder. Når udvalget er så stort, kræver det også en erfaring at finde ud af, hvilke man bedst kan lide. Nogle gange kan det også være, at man bor i et område, hvor der er et begrænset udvalg, og så er det naturligvis dem, man benytter sig af. Måske du allerede nu ved, hvilket eller hvilke supermarkeder, der er dine yndlings? Det kan der være mange grunde til. På danske supermarkeder kan du klikke ind for at se en komplet oversigt over butikker – og så vil du også hurtigt opdage, at der er ret mange.

Har de specielle produkter, som du godt kan lide?

Det kan være, at dit yndlings supermarked har deres helt egne produkter, som du kan lide. Det er nemlig et område, hvor butikskæderne er begyndt at adskille sig fra hinanden i konkurrencen om kunderne; de tilbyder deres egne bud på produkter. Og her kan det altså være det, der gør den store forskel på, om du vælger et supermarked til fremfor et andet.

Føler du dig tilpas i butikken?

Den generelle oplevelse af at gå rundt i butikken betyder også meget, og måske du ganske enkelt bare føler dig bedre tilpas i nogle butikker fremfor andre. Egentlig er det faktisk det omvendte, vi lægger mærke til; når vi ikke føler os tilpas.

Oplever du, at du får mest for pengene?

Ja, og så kan de fleste jo godt lide at spare penge, og her vil vi typisk gøre alt for at jagte de bedste tilbud, og på den baggrund kan vi sagtens have vores favoritter blandt butikker og kæder. Det er da også ved gode tilbud, at butikkerne forsøger at fange kundernes opmærksom og lokke dem til. Når vi fx skal spise and Mortens Aften, er det en spise, som butikkerne også at tilbyde bedst og billigst.