Der er mange forskellige måder at måle miljøvenlighed på, men en af de mest populære er at tage hensyn til en bys CO2-emissioner. Byer, der har lave kulstofemissioner, anses generelt for at være mere miljøvenlige end byer, der ikke har lave kulstofemissioner. I dette blogindlæg vil vi tage et kig på 3 af de mest miljøvenlige byer i Europa!

Stockholm

Nummer et på vores liste er Stockholm, Sverige. Stockholm har en lang tradition for at være miljøbevidst, og byen er flere gange blevet kåret som den mest bæredygtige by i verden. Byen har en stærk forpligtelse til at reducere sit CO2-fodaftryk, og den har mange politikker på plads for at hjælpe med at nå dette mål. For eksempel kræver Stockholm, at alle nye bygninger skal være energieffektive og anvender et fjernvarmesystem, der genbruger varme fra fabrikker og virksomheder til opvarmning af boliger.

Oslo

Norges hovedstad, Oslo, er en anden by, der går forrest med hensyn til miljømæssig bæredygtighed. Byen har et mål om at blive CO2-neutral i 2030 og investerer massivt i vedvarende energikilder. Oslo har også et meget effektivt offentligt transportsystem, hvilket er med til at reducere byens CO2-fodaftryk. Desuden er Oslo hjemsted for mange grønne områder og parker, som er med til at udligne byens CO2-emissioner.

København

København, Danmark, er en anden europæisk by, der går forrest med hensyn til miljømæssig bæredygtighed. Byen har et mål om at blive CO2-neutral i 2025 og har allerede nået en række milepæle i retning af dette mål. København har f.eks. investeret kraftigt i vedvarende energikilder og har også indført en række politikker for at tilskynde folk til at bruge offentlig transport. Desuden er København hjemsted for mange grønne områder, som er med til at udligne byens CO2.

Hvis du gerne vil arrangere en storbyrejse, så overvej at tage til København, Stockholm eller Oslo. Tre byer inden for en god rækkevidde med gode, miljøvenlige tiltag. Få mere inspiration på travelgreen.dk.