Bryllupsdagen er den bedste dage i manges liv. Det er dagen, hvor du endelig får lov til at binde dig til den person, du elsker mest.  

Den sjoveste aften i manges liv, sker dog tidligere, men stadig i forbindelse med brylluppet. Dette er en persons polterabend, som til tider ender ud i sjove minder, såsom at du får besøg af en stripper København

Hvad er en polterabend og hvor kommer traditionen fra? 

Polterabend er en fest, hvor den kommende brud/gom siger farvel til singlelivet. Det er en tysk tradition fra 1800-tallet, hvor gommen ville invitere sine venner til en afskedsmiddag dagen før brylluppet. 

I dag holder man som regel polterabend et par uger før brylluppet, og det handler mere om at holde en fed fest for den kommende gom/brud. Derfor er der også langt mere fokus på personlige ønsker fremfor traditioner. For eksempel, føler nogen, at det hører sig til at have stripper København, mens andre vælger at undlade dette.   

4 ting som du skal huske, hvis du skal planlægge en sjov polterabend 

Mad og drikke skal der til 

Den danske polterabend er som regel centreret omkring at drikke store mængder alkohol fra tidligt på dagen. Især hvis brudeparret er ungt og derfor kan tåle lidt flere procenter. Det er selvfølgelig vigtigt at holde pauser og drikke meget vand ind i mellem. 

Der skal også spises store gode måltider, så alle kan holde sig kørende i længere tid. Hvis I starter tidligt, skal I både tænke på morgen-, middag- og aftensmad. 

Ingen polterabend uden underholdning 

Det sjoveste ved en polterabend, er den underholdning som gruppen har planlagt for gommen eller bruden. Det er her, hvor man specificerer det efter bruden eller gommens ønsker.  

Nogen foretrækker en fed aften med letpåklædte mennesker, for eksempel nogle stripper København, mens andre er mere til hygge og/eller oplevelser. 

Overraskelser gør alt lidt mere spændende 

Hvis du virkelig vil sparke bene væk under bruden/gommen, så kan dette snildt gøres ved, at du organiserer nogle få overraskelser. Flere bud på gode overraskelser kunne være: 

  • Få en person med til festen som bruden/gommen ikke troede kunne komme. 
  • Organiser en omgang hygge med gommen/brudens yndlingshobby. 
  • Giv dem en fed oplevelse som fx billetter til en koncert eller en tur i helikopter 

God selskab er det vigtigste 

Det vigtigste den dag er dog, at I har de rigtige mennesker med til at fejre bruden/gommen. Det skal være en samling af tætte venner og familiemedlemmer, som ved, at dagen skal handle om bruden/gommen, og som vil gøre alt for, at de har en fed polterabend. 

De folk, der skal med til at planlægge, skal være tæt på personen det handler om. For eksempel er det ikke smart at undlade stripper København, hvis dette er noget bruden/gommen har snakket om i årevis, at de gerne vil have med. Det er nok kun de nærmeste, der ville vide om dette ønske. 

Alt i alt, så handler det bare om at fejre tætte relationer og ægteskabet.