At have en hjertestarter i virksomheden kan redde liv, men det er også et ansvar, der kræver omhyggelig overvejelse. Her er tre ting, du skal tage i betragtning som virksomhedsejer med en hjertestarter.

Placering og tilgængelighed

En hjertestarter er kun nyttig, hvis den er let tilgængelig i en nødsituation. Det betyder, at den skal placeres et centralt sted, hvor medarbejdere og kunder nemt kan finde den. Sørg for, at hjertestarteren er tydeligt markeret med skiltning, der gør det nemt at finde den. Hjertestarteren bør være tilgængelig 24/7, hvilket kan betyde, at den skal være placeret i et område, der ikke låses af uden for arbejdstiden. Overvej, hvor der er størst risiko for, at nogen kunne få hjertestop, og placer hjertestarteren tæt på disse områder, såsom træningsfaciliteter eller områder med høj aktivitet.

Træning og beredskab

Selvom hjertestartere er designet til at være brugervenlige, er det vigtigt, at dine medarbejdere er fortrolige med, hvordan de skal bruges. Dette kan opnås gennem regelmæssig træning og øvelser. Tilbyd førstehjælpskurser til dine medarbejdere, så de ved, hvordan de skal reagere i en nødsituation. Det er især vigtigt, at de ved, hvordan de skal bruge hjertestarteren korrekt. Gennemfør regelmæssige øvelser og simuleringer af nødsituationer, så medarbejderne kan øve sig på at bruge hjertestarteren under realistiske forhold. Sørg for, at alle medarbejdere ved, hvad de skal gøre, hvis nogen får hjertestop, herunder hvem de skal kontakte, og hvordan de skal handle hurtigt og effektivt.

Vedligeholdelse og overvågning

En hjertestarter er kun effektiv, hvis den er i god stand og klar til brug. Derfor er vedligeholdelse og overvågning afgørende. Tjek hjertestarteren regelmæssigt for at sikre, at batterierne er opladet, og at elektroderne ikke er udløbet. Mange moderne hjertestartere har selvtest-funktioner, der kan hjælpe med dette. Hold en logbog over vedligeholdelsesaktiviteter og kontroller, så du kan dokumentere, at hjertestarteren er blevet serviceret regelmæssigt.