Det kan være en vanskelig opgave at vælge den rigtige brændekløver. Men hvis du er en person, der ofte kløver træ med en økse, så ved du også godt, hvor hårdt det kan være, og ikke mindst tidskrævende. Med en brændekløver kan du gøre processen til en leg, så du nemt og hurtigt kan få styr på brændet til din brændeovn eller pejs.

En brændekløver er et rigtigt valg, men der er mange forskellige brændekløvere at vælge imellem, og hvilken skal du vælge? Her er nogle ting, du bør kigge på, når du skal finde din nye bedste ven:

Typer af brændekløvere

Der findes flere typer af brændekløvere, som både varierer i størrelsen, effekten, udseendet og om den skal være stående eller liggende.

Benzin eller el-drevet?

Når du skal vælge en brændekløver, skal du overveje, hvilken type der passer bedst til dine behov. Brændekløvere fås både benzindrevet, men også elektriske. Den elektriske model er oftest støjsvage, men den er også afhængig af at være forbundet til en stikkontakt, som kan give begrænsede arbejdsområder. Den benzindrevet model larmer en del mere, men her er du ikke begrænset indenfor et bestemt areal. Til gengæld skal du altid sørge for at have benzin til rådighed, når den løber tør.

Om den skal være stående eller liggende?

Der findes to typer trækløvere – den stående og den liggende model. Den stående model er mere kompakt, men den kan være vanskelig at flytte rundt på. Den liggende model er større i størrelse, men lettere at transportere og opstille. Orden er stående eller liggende, påvirker også kløverens effektivitet! Om den er

Den vandrette trækløver kløver træstammen i længden, mens den vertikal model opdeler den i bredden. Fordelen ved den horisontale model er, at der kan bruges mere kraft på grund af den længere løftestang, mens den vertikale model er bedre egnet til mindre stykker træ

Den rigtige størrelse

Når du leder efter en brændekløver, skal du sørge for at finde en, der passer til dine behov. Hvis du kun har en lille mængde af træ, der skal kløves, er en lille elektrisk model nok det bedste valg. Hvis du har meget brænde, der skal kløves, er det bedre med en ekstra stor vandret eller stående kløver.

Man skal også kigge på, hvor store stykker træ man har liggende, i forhold til at de kan isættes i brændekløveren.

Udstyr

Når du skal kløve brænde, så har man tendens til at tro, at brændekløveren klarer det hele for én. Derfor går mange ned på udstyr, når de bruger en brændekløver. Men faktisk er sikkerhedsudstyret Alpha Omega, når man skal kløve. For en brændekløver er en kraftig maskine, hvor man kan komme meget galt afsted, hvis man ikke passer på. Hvis ikke man er opmærksom, så kan man hurtigt få fingrende i klemme, hvortil man som minimum bør have nogle arbejdshandsker på, og beskytte dine øjne i form af sikkerhedsbriller, da det godt kan flyve med splinter og træflis, når brændekløveren kløver.

Find den rette maskine

Der kan være noget af et cirkus at finde den rette maskine, men på mandens.dk kan du finde en guide til at træffe det rette valg.