Har du følt dig lidt stresset på det seneste? Hvorfor ikke tage lidt tid til dig selv og tilbringe kvalitetstid med dine børn! Du behøver ikke at bekymre dig om at bruge penge på alle de dyre aktiviteter. I denne artikel vil vi nævne om 8 ting, som I kan lave som familie uden at bekymre jer for meget om prisen. Husk, at sommeren er lige rundt om hjørnet, så begynd at planlægge nu!

– Gå på ravjagt. Gør det til en skattejagt med dine børn! Giv dem ledetråde, der fører dem til det næste, og fortæl dem, at det er tid til at stoppe, når de finder det sidste stykke “rav”. At lede efter rav, kan være ligesom at finde guld. Gør hele oplevelsen til en form for skattejagt, hvor i skal finde guldet i vandet eller i sandet. Sørg for at have det rette udstyr, såsom et ravlygte sæt, hvor i let kan finde ægte rav.

– Spil et sommerhus. Du kan lege dette indendørs eller udendørs; det er op til dig og dine børn! Alle har deres egen måde at lege på, så lad fantasien få frit løb, mens alle skaber deres lille verden sammen. Prøv ikke at blande dig for meget i denne proces (men sørg for, at ingen kommer til skade!). Dette bliver endnu meresjovt med mere end ét barn.

– Lav dine egne ispinde! Det er sjovt at lave dem sammen, og de vil også elske at spise deres kreationer bagefter. Du kan endda prøve at lave milkshakes, hvis du vil have noget lidt mere fyldigt til dessert. Hvis dette er en aktivitet, som I planlægger at lave ofte, så overvej at købe ispindeforme, så alle harderes egne.

– Tag på picnic! Pak kurven med sandwiches, frugt og andre lækkerier, og tag så ud i den nærmeste park (eller endda i din baghave) og nyd naturens skønhed sammen, mens I spiser. I kan også gøre dette på en udflugt, f.eks. på ravjagt eller på opdagelse i skoven – bare sørg for, at alle er klædt på til udendørslivet først!

– Vær vært for en filmaften for hele familien. Du kan gøre det på en hvilken som helst dag i ugen, og du behøver ikke engang at være hjemme! Det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at alle har deres egen enhed (telefon eller tablet) med hovedtelefoner på, så ingen forstyrrer de andre, mens de ser film.

– Lav din helt egen is! De eneste ingredienser, du skal bruge til dette, er mælk og sukker. Du kan tilføje madfarve eller chokoladestykker, hvis du vil gøre den endnu mere velsmagende, og du er velkommen til at eksperimentere med forskellige smagsvarianter som jordnøddesmør-bananan (mums!).

– Vær vært for et sommerhus i din baghave. Denne begivenhed kræver ikke meget planlægning; alt du du skal bare sørge for, at der er plads nok til alle, og at det ikke regner (hvis du gør det om sommeren). Alle vil elske at sidde omkring et bål og grille skumfiduser og s’mores!

– Tag på eventyr. I kan tage af sted hvor som helst, så længe I har jeres smartphones med dataabonnementer eller wifi-tjeneste. Du kan endda gøre det med flere familier! Bare sørg for, at alle ved, hvad de kan forvente, og at I alle er klædt på til udendørslivet.