I har hørt det før. Rødvin er sundt. Men har altid været i tvivl om det er rigtigt. Det forståeligt, fordi alkohol har umiddelbart ingen sunde funktioner for den menneskelige krop. Vi har dog samlet en række punkter, hvorfor rødvin er sundt og hvordan det giver mening. Så læs med her, hvis du er i tvivl om rødvins gavnlige effekter både fysisk men også mentalt.

Bliv glad

Rødvin har en afslappende effekt i de rigtige mængder. Du kender det måske selv. Et afstressende afbræk fra den travle hverdag. Studier viser at drikker man mellem 2-7 glas rødvin i ugen kan det nedsætte risikoen for at få en såkaldt depression.

Røde druer indeholder resveratrol

Antioxidanter. Ja tak! Skallen på druerne indeholder resveratrol. Jo mere jo bedre. Forbyg mod betændelse, dæmp og hold din krop sund. Desuden kan det forbygge fedme ifølge en række undersøgelser. Samt en masse andre processer som hjertekarsygdomme. Rødvin er altså ikke kun tømmermænd, og fulde dage. Læs med nedenstående for at få flere gode grunde til at drikke rødvin en gang imellem.

Alt i alt, så må de siges at der er en lang række fordele ved de røde druer. Antioxidanter kan regulere blodsukkeret, holde dit tarmsystem sundt, såfremt alkoholprocenten ikke for høj. Derudover vil du kunne opnå en sundere mundhygiejne, da bakterier dræbes. Resveratrol er altså et fuldstændig fantastisk middel mod de dårlige gener man kan have på sin krop.

Pas på jer selv

Husk! Folk reagerer forskelligt. Det er meget vigtigt at være kritisk overfor undersøgelser og studier. Prøv dig frem selv. Mindre mængder. Og aldrig til en vane. Alle de gode fordele ved vin, skal ikke vendes til det negative. Vi elsker rødvin. Fysisk og psykisk. Vigtigst er du passer på dig selv. Alkoholisme kommer ikke altid i de farlige og vilde eksempler. Hverdagen kan hurtigt blive præget af 1-2 glas. Det er for meget! Uanset hvad i selv tror.